Vijesti iz regije

Vijesti iz regije

Nacrti i dokumentacija jednog mlina u Lokvama

Korisnička ocjena:  / 1

Lokve3 stitch

 

Predstavljam Vam dokumentaciju i nacrte koji su pratili izgradnju jednog od mnogo mlinova u Lokvama, na potoku Lokvarki. Potječu još od A-U monarhije, a nastavljaju se i u doba stare Jugoslavije. Prvi vlasnici bili su Ivan, Fabijan i Jakov Pleše.

Opširnije...

39. ŽABARSKA NOĆ - Lokve 25.04.2015.

Korisnička ocjena:  / 2

Žabarska noć lokve

Središnji turistički događaj ovog mjeseca za Lokvarce, ali i Gorski kotar u cjelosti, nedvojbeno će biti tradicionalna, već 39. po redu »Žabarska noć« koja će ovog puta biti održana 25. travnja u Domu kulture Lokve. Voditelj nadaleko znanog lokvarskog natjecanja u žabljim skokovima bit će poznati zabavljač Mario Petreković, a gosti će se moći zabaviti uz glazbeni sastav Divlja ruža, okusiti bogatu ugostiteljsku ponudu autohtonih jela ovog kraja te sudjelovati u tradicionalno bogatoj tomboli i osvojiti neku od brojnih nagrada.

Opširnije...

Kaštel Lupoglav - Brigido

Korisnička ocjena:  / 0

Lupoglav 100

 

Lupoglav je smješten na raskrižju prometnih puteva gdje se od pravca Trst - Rijeka odvaja pravac koji vodi prema središtu poluotoka. Danas je to sjedište općine koja se proteže sve do obronaka Učke i Ćićarije i na jug do Boljunskog polja. Naselje je to prepuno novijih samostojećih kuća, smještenih oko prometnice, ali bez prepoznatljive vertikale zvonika koji bi nas drugdje u Istri odmah upozorio na centar naselja.

Opširnije...

Opatijski kipovi: Madonna del Mare i Djevojka s galebom

Korisnička ocjena:  / 7

Oba su ova kipa bila na istom mjestu, postavljeni na stijenu odmah iza portića uz glavnu liburnijsku šetnicu Lungomare, samo prvi, Madonna del Mare, je tamo stajao od 1893. do 1956., kad je pod izlikom da je previše izložen ćudima mora (bio je prevaljen) i da se uništava, skinut, i na njegovo mjesto te godine postavljena danas čuvena Djevojka s Galebom crikveničkog kipara Zvonka Cara. Pogledajte galeriju starih razglednica prvoga i drugoga kipa.

Opširnije...

Najstarija još stojeća kuća na Gromišćini - drugi dio

Korisnička ocjena:  / 4

1660a

Prije nešto više od 4 godine objavio sam samo par fotografija najstarije još postojeće kuće na Gromišćini, a vjerojatno i šire. Godina nad ulazom je 1660., vlasnik je bio Fran Frankulin, čiji nasljednici i nakon 353 godine nastanjuju iste prostore. Kuća danas služi kao štala, kao što je vjerojatno u svom donjem dijelu i nekada bila, a iako ljudi sada žive u obližnjem novom objektu, nekada su nastanjivali kat ove starine.

Opširnije...

Radovi u Bakru: Uređenje izvora i perila Jaz-Primorje

Korisnička ocjena:  / 2

 

U centru Bakra u toku su radovi na uređenju vanjskog prostora izvorišta i perila Jaz - Primorje. Pogledajmo malo stanje tih radova.

Opširnije...

4. Balinjerada Črišnjevo

Korisnička ocjena:  / 18

Pozivamo Vas na 4. Balinjeradu Črišnjevo koja će se održati 24. lipnja (EDIT: Zbog vremenskih neprilika odgođena je za 06.07.2013.!) u Uvali Črišnjeva (ispod Krčkog mosta). Organizator: Ugostiteljski obrt Sidro (Žarko Žeželić Prdela)
Specifičnost ove balinjerade je start na kopnu, a cilj u moru. :)

Opširnije...

13. Festival pučkog teatra Omišalj-Čavle

Korisnička ocjena:  / 0

 

(Klik na plakat za povećanje)

Festival pučkog teatra (FPT) ambiciozan je kulturni projekt općina Omišalj i Čavle. U vrijeme pokretanja (2001.) bila je to jedinstvena manifestacija toga tipa u Hrvatskoj čija je svrha bila, a i danas je, u Omišalj i Čavle dovesti predstave pučkoga karaktera kao najprihvatljivije za najraznovrsniju publiku. 

Opširnije...

Razglednica iz Lokava s naglaskom na Periskop

Korisnička ocjena:  / 1

 

Lokve je moje rodno mjesto, i posebno sam slab na njega. Evo danas jedne fotogalerije nastale pred koji dan, s posebnim naglaskom na Periskop. A što je periskop, saznajte u nastavku ...  

Opširnije...

Ponor rječice Lokvarke (i ponešto o njoj)

Korisnička ocjena:  / 0

Ponor rječice Lokvarke zaista izgleda kao pravi ponor - to je rupa u stijeni između zadnjih kuća Lokava i park šume Golubinjak, u koju se kosinom ruše vode rječice Lokvarke, nekad puno moćnije, a sada obuzdane i osiromašene zbog zadržavanja većine vode u akumulacionom Lokvarskom jezeru, čija dubina ovih dana prelazi 40 metara.

Opširnije...

Udruga 051

PRETRAŽIVANJE

Jezici

Posjećenost

9051106
Danas
Jučer
Ovaj tjedan
Prošli tjedan
Ovaj mjesec
Prošli mjesec
1862
3324
5186
9021571
65817
98758

Vaš IP: 54.198.134.32
Sad je 21.11.2017 10:44:08