Hrvatska

Hrvatska

Najveća sfinga u Europi nalazi se u Zadru!

Korisnička ocjena:  / 1

sfinga brodarica zadar

 

Sfinga (grč. Σφίγξ, Sphígks), neman s krilatim lavljim tijelom i ženskom glavom i grudima; čest motiv u likovnoj umjetnosti Egipta kao simboličan prikaz vladara. Najveći poznati kip sfinge, 20 m visok i 73,5 m dugačak, nalazi se kraj Gize (vjerojatno sfinga faraona Kefrena, oko 2500. pr. Kr.).

Opširnije...

Posjeta Siničić spilji kraj Brinja

Korisnička ocjena:  / 0

Sinčić 100

 

Siničića špilja nalazi se u Lici, južno od Brinja uz cestu za Letinac, nedaleko od Plaščice i Kalanja, već je odavno poznata mještanima i znanstvenoj speleološkoj javnosti. Naime, još na topografskim zemljovidima iz 18. stoljeća označen je i vidljiv ulaz u špilju, zvanu Siničić. Potpisi u unutrašnjosti špilje, na otprilike 200 metara od ulaza, na sigastom saljevu na sjevernoj strani špiljskog kanala, nedvojbeno pokazuju da su u tu špilju ljudi ulazili pred više od 140 godina.

Opširnije...

Hoćete EU? Hrvatska od 1. srpnja više neće smjeti koristiti ime Prošek!

Korisnička ocjena:  / 0

 

Tijekom pretpristupnih pregovora Republike Hrvatske sa Europskom unijom, Republika Hrvatska je, između ostalog, tražila uvrštavanje tradicionalnog izraza „Prošek“ u Annex XII dio B Uredbe Europske komisije br. 607/2009.

Opširnije...

Moderna crkva: Propovijedi na govornom automatu!

Korisnička ocjena:  / 0

alt 

Crkvene molitve više se ne moraju slušati samo s oltara: inovativnim hrvatskim projektom don Nikice Mihaljevića, župnika župe sv. Andrije apostola u slavonskim Donjim Andrijevcima, Božja se riječ od sada može čuti preko govornog automata! Bilo je samo pitanje vremena kad će se i ovo desiti, zar ne?

Opširnije...

Danas se pilo Gotovinino vino!!!

Korisnička ocjena:  / 2

alt

Nakon današnje objave da su naši generali Gotovina i Markač slobodni, slavilo se i u našoj firmi! Radno vrijeme se skratilo do 13 h, a vino koje je general Gotovina pio u trenutku hapšenja na Tenerifima planulo je nakon što se čuvalo za tu priliku!

Opširnije...

Žuti kontejneri za odjeću postavljeni zbog zarade, a ne pomoći djeci!

Korisnička ocjena:  / 1

Građani su dovedeni u zabludu, a djeca iskorištena. I to ne bilo kakva djeca, nego ona najpotrebitija, odnosno djeca s višestrukim zdravstvenim smetnjama. Djeca koju okuplja ustanova ‘Koračići’ iz Kaštel Novoga. Ustanova koja već 12 godina djeluje pod okriljem Ministarstva socijalne politike i mladih. Ustanova čije se ime nalazi na kontejnerima za odjeću i obuću diljem jadranske obale, koje punimo uvjereni kako, prazneći vlastite ormare, sudjelujemo u humanitarnoj akciji.

Opširnije...

Pjesnici - Jadrolinijini dužobalni brodovi

Korisnička ocjena:  / 5

alt 

Uredbom Vlade FNRJ od 20. siječnja 1947. u Rijeci je osnovano državno poduzeće Jadranska linijska plovidba (Jadrolinija) u čiji je sastav ušao 41 stari i trošni parobrod od kojih je čak 12 bilo izvučeno sa morskoga dna i privremeno osposobljeno za kakvu-takvu plovidbu.

Opširnije...

Prijavite proizvodnju rakije, najviša kazna je čak milijun kuna!

Korisnička ocjena:  / 0

Sezona je kuhanja ili pečenja rakije, posla koji se redovito obavlja nakon berbe i prerade grožđa. Svi koji se upuštaju u pečenje rakije, čak i za vlastite potrebe, trebali bi se upoznati s propisima donesenim zbog ulaska u Europsku uniju.

Opširnije...

Spomenici hrvatskim vojnicima u Baškim Oštarijama

Korisnička ocjena:  / 0

alt 

Pored groblja u Baškim Oštarijama nalazi se jedan, a na samom groblju drugi zanimljiv spomenik palim hrvatskim vojnicima iz drugog vjetskog rata. Pogledajte ih!

Opširnije...

Fratar Nimac prodao crkveno zemljište u Baškom polju za milijun eura i – nestao s novcem!

Korisnička ocjena:  / 0

Nečuvena priča iz Baške Vode: fratar, bivši župnik, prodao je 40 tisuća kvadrata župnog zemljišta u Baškom polju, skupio novac sa računa i istupio iz Franjevačkog reda! Proširena kronologija teče ovako – mladi župnik fra Šime Nimac (34) najavio je župljanima proširenje crkve svetoga Nikole, građenu 1889. godine premda je arhitektonski vrlo vrijedna i nemoguće je širiti, a da se ne naruši njezin sklad.

Opširnije...

Udruga 051

PRETRAŽIVANJE

Jezici

Posjećenost

9037275
Danas
Jučer
Ovaj tjedan
Prošli tjedan
Ovaj mjesec
Prošli mjesec
278
3923
15704
9000367
51986
98758

Vaš IP: 54.224.121.67
Sad je 18.11.2017 02:04:35