Rijeka danas

Rijeka danas

Javni gradski prijevoz u Rijeci (stanje i mogućnosti za budućnost)

Korisnička ocjena:  / 1

Ovaj zanimljiv rad Nenada Labusa s čijim dopuštenjem ga i objavljujemo nema ambiciju pronaći točan vid javnog prijevoza koji je najprikladniji za Rijeku, već kako sam autor kaže "osvještenje činjenice da je što se tiče zagušenosti prometom u Rijeci ne 5 do 12 već duboko u noć, tj. doba kad je Rijeka imala sredstava da nešto sama poduzme već davno prošlo, mada mora nešto učiniti, bez obzira na nepovoljno doba i siromaštvo u koje smo već pali. Ove stranice su pokušaj nabrajanja mogućnosti koje stoje pred Rijekom, kako bi radikalnije pokušala izaći na kraj s prometom koji tako očito ne odgovara i koji tako očito troši besmisleno puno energije, a opstaje samo stoga jer je već i prije postojao, a nitko nema snage trgnuti se iz letargije ".

Iako je tekst pisan u listopadu prošle godine, malo se toga promijenilo. Pročitajte ...

Opširnije...

Ambrozija se širi oko Rijeke

Korisnička ocjena:  / 0

 

Ambrozija najviše cvate u srpnju i kolovozu, pelud joj je jedan od najjačih poznatih alergena i uzrokuje tegobe osobama koje boluju od alergijskog rinitisa, pa je tu biljku važno na vrijeme prepoznati i uništiti. Ove godine zbog kašnjenja vegetacije i prilične suše, ambrozija se u srpnju nije toliko razmahala na Kvarneru, no krajem kolovoza već je nalazimo posvuda. Pogledajte malu fotogaleriju ove napasne biljke!

Opširnije...

Šljive kad rode, onda rode!

Korisnička ocjena:  / 0

 

Ne znam o čemu ovisi - tuči, kiši, zimi, suši, nedostatku kukaca - ali šljive ili rode ekscesivno ili uopće ne rode, a i to ovisno od područja do područja. Npr. Lika će ih ove jeseni imati malo, no ipak su rodile na Vratniku. A u blizini Rijeke, iznenadila me količina uroda u Šapjanama. Naravno da sam malo i probao!  :)

Opširnije...

Novi most u Klani zamijenio je dotrajali!

Korisnička ocjena:  / 1

 

Klana10082013a

U subotu 10.08.2013. u Klani se postavljao novi most na mjesto starog dotrajaloga. Stari je srušen samo tjedan dana prije, 04.08., a kako je to izgledalo pogledajte u našoj fotogaleriji.

Opširnije...

JGL gradi nove pogone na Svilnom (bivše područje Betongrada-Agregata)

Korisnička ocjena:  / 3

Svilno9f

Prošle godine krenula je intenzivna razgradnja postojećih objekata Agregata paralelno s gradnjom nove prometne i komunalne infrastrukture na području koje je JGL kupio od Hippo banke nakon što je ova u ovršnom postupku naplatila svoj dug prema Agregatu preuzimanjem terena na Svilnom.

Opširnije...

Nove vizure Rijeke - Hartera s akvadukta, Rijeka nad kanjonom Rječine

Korisnička ocjena:  / 3

Rijeka danas 1

Kako se uskoro spremaju zanimljivi radovi oko Hartere i Žaklja, puno ovih mjeseci obilazim ove prostore. Danas rijetko viđene vizure dijelim sa vama ... Uživajte, ja danas jesam.  :)

Opširnije...

Ratha Yatra - Festival kočija - Rijeka 2013

Korisnička ocjena:  / 3

 

 

Ratha Yatra - Festival kočija - Rijeka 2013

Opširnije...

Street Workout Park Campetto - Rijeka

Korisnička ocjena:  / 1

 

Svi veći gradovi u Hrvatskoj imaju izgrađene Street Workout parkove dok Grad Rijeka kao jedan od najvećih gradova u Hrvatskoj nema ni jedan. Od ovakvog parka će veliki broj ljudi imati mogućnost vježbanja na otvorenom.

Opširnije...

Prekrasni vidici sa nove AGCT dizalice

Korisnička ocjena:  / 1

Eto još jednog mjesta u Rijeci koje nećete najvjerojatnije posjetiti tako lako, pa pogledajte u našoj fotogaleriji kakav je pogled s novih riječkih dizalica na konternerskom terminalu Brajdica. Samo na www.croinfo.net ...

Opširnije...

Rijeka iz visina: Pogledi s krova dvaju nebodera

Korisnička ocjena:  / 1

Danas je bio dan od veranja na riječke nebodere. Obišli smo dva kojima se obnavljaju fasade - Drage Šćitara 3 i Zdravka Kučića 13. Pogledajte koji se vidici pružaju s njihovih krovova!

Opširnije...

Udruga 051

PRETRAŽIVANJE

Jezici

Posjećenost

8629349
Danas
Jučer
Ovaj tjedan
Prošli tjedan
Ovaj mjesec
Prošli mjesec
2415
2794
11330
8595877
72675
111967

Vaš IP: 54.162.114.84
Sad je 22.06.2017 20:33:25