Rijeka danas

Rijeka danas

Javni gradski prijevoz u Rijeci (stanje i mogućnosti za budućnost)

Korisnička ocjena:  / 1

Ovaj zanimljiv rad Nenada Labusa s čijim dopuštenjem ga i objavljujemo nema ambiciju pronaći točan vid javnog prijevoza koji je najprikladniji za Rijeku, već kako sam autor kaže "osvještenje činjenice da je što se tiče zagušenosti prometom u Rijeci ne 5 do 12 već duboko u noć, tj. doba kad je Rijeka imala sredstava da nešto sama poduzme već davno prošlo, mada mora nešto učiniti, bez obzira na nepovoljno doba i siromaštvo u koje smo već pali. Ove stranice su pokušaj nabrajanja mogućnosti koje stoje pred Rijekom, kako bi radikalnije pokušala izaći na kraj s prometom koji tako očito ne odgovara i koji tako očito troši besmisleno puno energije, a opstaje samo stoga jer je već i prije postojao, a nitko nema snage trgnuti se iz letargije ".

Iako je tekst pisan u listopadu prošle godine, malo se toga promijenilo. Pročitajte ...

Opširnije...

Ambrozija se širi oko Rijeke

Korisnička ocjena:  / 0

 

Ambrozija najviše cvate u srpnju i kolovozu, pelud joj je jedan od najjačih poznatih alergena i uzrokuje tegobe osobama koje boluju od alergijskog rinitisa, pa je tu biljku važno na vrijeme prepoznati i uništiti. Ove godine zbog kašnjenja vegetacije i prilične suše, ambrozija se u srpnju nije toliko razmahala na Kvarneru, no krajem kolovoza već je nalazimo posvuda. Pogledajte malu fotogaleriju ove napasne biljke!

Opširnije...

Šljive kad rode, onda rode!

Korisnička ocjena:  / 0

 

Ne znam o čemu ovisi - tuči, kiši, zimi, suši, nedostatku kukaca - ali šljive ili rode ekscesivno ili uopće ne rode, a i to ovisno od područja do područja. Npr. Lika će ih ove jeseni imati malo, no ipak su rodile na Vratniku. A u blizini Rijeke, iznenadila me količina uroda u Šapjanama. Naravno da sam malo i probao!  :)

Opširnije...

Novi most u Klani zamijenio je dotrajali!

Korisnička ocjena:  / 1

 

Klana10082013a

U subotu 10.08.2013. u Klani se postavljao novi most na mjesto starog dotrajaloga. Stari je srušen samo tjedan dana prije, 04.08., a kako je to izgledalo pogledajte u našoj fotogaleriji.

Opširnije...

JGL gradi nove pogone na Svilnom (bivše područje Betongrada-Agregata)

Korisnička ocjena:  / 3

Svilno9f

Prošle godine krenula je intenzivna razgradnja postojećih objekata Agregata paralelno s gradnjom nove prometne i komunalne infrastrukture na području koje je JGL kupio od Hippo banke nakon što je ova u ovršnom postupku naplatila svoj dug prema Agregatu preuzimanjem terena na Svilnom.

Opširnije...

Ratha Yatra - Festival kočija - Rijeka 2013

Korisnička ocjena:  / 3

 

 

Ratha Yatra - Festival kočija - Rijeka 2013

Opširnije...

Street Workout Park Campetto - Rijeka

Korisnička ocjena:  / 1

 

Svi veći gradovi u Hrvatskoj imaju izgrađene Street Workout parkove dok Grad Rijeka kao jedan od najvećih gradova u Hrvatskoj nema ni jedan. Od ovakvog parka će veliki broj ljudi imati mogućnost vježbanja na otvorenom.

Opširnije...

Prekrasni vidici sa nove AGCT dizalice

Korisnička ocjena:  / 1

Eto još jednog mjesta u Rijeci koje nećete najvjerojatnije posjetiti tako lako, pa pogledajte u našoj fotogaleriji kakav je pogled s novih riječkih dizalica na konternerskom terminalu Brajdica. Samo na www.croinfo.net ...

Opširnije...

Festival tolerancije, festival židovskog filma prvi put i u Rijeci

Korisnička ocjena:  / 0

U riječkom Art-kinu Croatia, od 7. do 9. lipnja ove godine bit će održan 1. riječki Festival tolerancije, Festival židovskog filma, čiji je organizator zagrebačka Udruga Festival suvremenog židovskog filma u partnerstvu s Gradom Rijeka, MMSU-om Rijeka te Art-kinom Croatia. Riječ je o proširenom izdanju 7. Izdanja zagrebačkog Festivala tolerancije koji po odabiru Branka Lustiga Rijeci donosi 18 filmskih naslova. Ulaz na sve festivalske programe bit će slobodan.

Opširnije...

Potpisan Sporazum o realizaciji vodoopskrbe regionalnog sportsko- rekreacijskog i turističkog centra Platak

Korisnička ocjena:  / 0

Sporazum o uređenju međusobnih odnosa na realizaciji vodoopskrbe regionalnog sportsko-rekreacijskog i turističkog centra Platak danas su u Rijeci potpisali čelnici Primorsko- goranske županije, Grada Rijeke, Općine Čavle i KD Vodovod i kanalizacija d.o.o. Rijeka.

Opširnije...

Udruga 051

PRETRAŽIVANJE

Jezici

Posjećenost

9051182
Danas
Jučer
Ovaj tjedan
Prošli tjedan
Ovaj mjesec
Prošli mjesec
1938
3324
5262
9021571
65893
98758

Vaš IP: 54.198.134.32
Sad je 21.11.2017 10:58:29