Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home4/croinfo1/public_html/templates/shape5_vertex/vertex/responsive/responsive_mobile_sidebar.php on line 8
Login
Register

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home4/croinfo1/public_html/templates/shape5_vertex/vertex/responsive/responsive_mobile_menu.php on line 278

Home

Vijesti iz regije

Hrvatska

Svijet

Zanimljivosti

Razno

Sport

Poslovni savjetnik

Croinfodesnogore02

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Dok se žene u ljetnim mjesecima hlade noseći bluze, lepršave haljine i kraće suknje, muškarci ostaju zarobljeni u odijelima, kravatama i košuljama dugih rukava. Vječna dilema: smiju li muškarci u uredu nositi košulje s kratkim rukavima, čak i u kombinaciji s odijelom i kravatom? Nipošto, uzviknut će klasičari. Pa naravno, okrenut će očima pomodarci.

Hlače ostaju dugačke

No, stil koji se prezirao - poslovne košulje s kratkim rukavima - postaje hit čak i u strogim uredima.

Vječna dilema: smiju li muškarci u uredu nositi košulje s kratkim rukavima, čak i u kombinaciji s odijelom i kravatom? Nipošto, uzviknut će klasičari. Pa naravno, okrenut će očima pomodarci. Naime, ova se debata nikada nije vodila jer neki smatraju da nije prigodno na radnome mjestu pokazivati golo tijelo (zato se ne nose kratke hlače). Kratki rukavi pitanje su estetike, jer rukav mora kliziti uz liniju ruke, a ne stršati poput malih krila. No, košulje kratkih rukava sada su itekako dopuštene. Ali treba znati nekoliko pravila. Na kratki rukav prilagodite kravatu - ako čitav outfit nije klasičan, ne smije biti ni kravata.

Pripazite na kombinaciju

Dakle, ili mora biti uža, ili s modernijim uzorkom, a pripazite i na duljinu (radije birajte malo kraće kravate). Ipak, najsretnija kombinacija s kratkim rukavom je - izostaviti kravatu. Birajte ležernije i polusportske sakoe, ali moraju biti kvalitetno izrađeni, ne klasične, jer poslovni casual stil ne trpi jeftino. Zatim, birajte kvalitetne i fino porubljene hlače te odgovarajući remen i usklađene cipele. Poslovnu torbu koju nosite uz odijela po mogućnosti zamijenite ležernijom. I budite poslovno uspješni! (croinfo.net)