Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home4/croinfo1/public_html/templates/shape5_vertex/vertex/responsive/responsive_mobile_sidebar.php on line 8
Login
Register

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home4/croinfo1/public_html/templates/shape5_vertex/vertex/responsive/responsive_mobile_menu.php on line 278

Home

Vijesti iz regije

Hrvatska

Svijet

Zanimljivosti

Razno

Sport

Kućni ljubimci

Croinfodesnogore02

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Četverogodišnji Veliki George službeno je proglašen za najvišeg psa na svijetu ikada i ušao je u Guinnessovu knjigu rekorda. Veliki George je danska doga visoka 109 centimetara i teška 111 kilograma. Njegov vlasnik, David Nesser iz Tucsona u Arizoni kaže kako Veliki George pojede 50 kilograma hrane svaki mjesec i kako u kući ima svoj "kraljevski" krevet.

Već dugo je htio da se Veliki George i službeno proglasi najvišim psom, no procedura s ulaskom u Guinnessovu knjigu rekorda se odužila sve dok u Tucson nisu stigla dva neovisna veterinara i potvrdili da je Veliki George za jedva dva centimetara veći od svog najvećog konkurenta, doge pod imenom Titan iz Kalifornije i mološkog psa Boomera.

Slika gore - Titan, danska doga, prethodni najviši pas - 107 cm visok (studeni 2009)

Boomer (prijašnji nositelj titule najvećeg psa na svijetu)

Veliki George ima svoju internet stranicu i veliki broj obožavatelja. David kaže kako ga prolaznici često zaustavljaju i žele se fotografirati s Velikim Georgeom.

A ovdje je George kod Oprah:

 

No, međutim, njegova titula najvećeg psa IKAD izgleda nije opravdana (može biti samo najVIŠI, to stoji) - jer je 1989. godine u Guinnessovu knjigu rekorda u dobi od 8 godina upisan kao najveći pas svijeta engleski mastiff po imenu Aicama Zorba (sada pokojni), koji je imao ove mjere:

težina - 155,90 kg

dužina od nosa do repa - 246,5 cm

visina - 94 cm

Pogledajte i njegove slike:

(croinfo.net canine team)