Autor Tema: Zelena pašta Bonavia  (Posjeta: 303 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline milić

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Datum registracije: Tra 2012
  • Postova: 8.924
Zelena pašta Bonavia
« : 02.05.2017., 22:01:15 »
Danas radio i noram priznati - dobro, a jednostavno.
Našao sam recept neki dan u Coolinariki, a danas ga ostvario.
U receptu ima i kako napraviti zelenu paštu, ali ja sam rađe kuhao kupovnu, od slovenskog Žita.
Dakle, potrebno nam je za 2 osobe:
20 dkg zelenih rezanaca
10 dkg pršuta
15 dkg šampinjona
10 dkg graška (može i zaleđeni)
2 dcl vrhnja za kuhanje
5 dkg maslaca
5 dkg ribanog sira
_____________________________________-

Zakuhajte cca 2 litre vode. Dok se voda grije vi pripremite sastojke za umak.
 
Narežite gljive. Ja to radim na ribežu koji reže fete debele cca 2 mm.
Pršut narežite na trakice.
Skuhajte grašak.

Kad voda provrije ubacite paštu koju treba napola skuhati. Ova pašta se kuha ukupno 5 minuta pa je treba kuhati 2-3 minute. Izvadite paštu i procijedite je.
Dok se voda kuhala u većoj tavi zgrijte maslac, prodinstajte gljive dok voda ne ispari iz njih (desetak min). Zatim stavite pršut i malo prodinstajte pa malo solite, puno zapaprite te ulijte vrhnje. Kad prokuha dodajte paštu i kuhajte dok se ne skuha - minutu - dvije.

Po želji možete staviti ribani sir, poklopiti i pustiti da se rastopi.

Servirajte odmah jer se umak brzo zgusne, makar je i hladno jelo dobro. Čaša bijelog vina i zelena salata će prijati, jako.  :p015

Mljac!

Prošeći se z manun okolo Trsata.