Novi Postovi

 Str: [1] 2 3 ... 10
1
Fotografije / Odg: Rijeka danas (novije fotografije Rijeke)
« Zadnji post ilirija Danas u 22:12:41 »
Pogled sa Solina
2
Još Rimljana od Radmile Matejčić
3
Limes - trasa na Goljaku - Kalvarija
4
Automobili / Odg: 44. Alfa Romeo susret na Korzu
« Zadnji post LLeon Danas u 21:15:59 »
Koliko bi se tu lijepih povrtnjaka dalo napravit. Red kapulice, red radića, red pomidora... :bravo5

5
Još Rimljana od Radmile Matejčić
6
Malo riječkih rimskih ostataka
7
Ostali sportovi / Odg: Biciklizam
« Zadnji post LLeon Danas u 20:54:22 »
Elvis svaka čast. Pošto gaziš pretežno cestu, apgrejdaj se na spd pedale (i cipele)

Jesam :palacgore ... zapravo i nisam siguran po kom standardu imam pedale i cipele (čujem da postoje barem dva), ali zakače mi se cipele/tenisice za pedale pa mogu pedalirati i kada podižem nogu (nije da sam toliko dobar da mi to čini neku bitnu razliku).
BTW od ekipe koja vozi MTB po šumama čujem da i i oni koriste te "zakvačjujuće" pedala što meni izgleda opasno. Već sam par puta skoro pao na nos, zapravo na bok, kada sam se naglo zaustavio a noge ostale zakačene za pedale. :eek A po šumskim putevima mi izgleda opasno ići s nogama "zaljepljenim" za pedale, znam da kada idem motorom čim nije lijepi makadam barem jednu ili obje noge držim sa strane, spremne da se odgurnem.

Sjetio sam se ove vaše rasprave od prije dvije godine, jer sam odnedavno prešao sa flat pedala na SPD. Mogu samo reći da sam preprezadovoljan. :happydancing :yes

Kod pedaliranja si jači jer zbog vučenja pedale koristiš veću grupu mišića. Nije da je neka ogromna razlika, ali je razlika. :palacgore

Uzbrdo na makadamu, ako ti prokliže zadnji kotač, pedale ti dođu o položaj jedna gore- druga dolje, sa flatom si u problemu, vrti 1/4 kruga unatrag.... dok sa SPD-om samo nastaviš vrtit.

Nizbrdo na makadamu, možda imaš osjećaj da je opasno, ali baš suprotno- sigurnije je, jer preko zakvačenih pedala bolje kontroliraš zadnji kraj bicikle. Tim više što i ti i ja imamo hardtailove, a ne full suspension, pa nam je zadnji kraj "malo živahniji". Sa flatom mi se prekonekoliko puta desilo da kada se spuštam malo žešće po makadamu,  noga mi sklizne sa pedale. Ništa strašno, dočekaš se dupetom na sic i onda slijedi hvatanje pedala po zraku,  :greensmile a ako imaš sreće, pedala te ne udari po cjevanici. :bravo5 Naravno, ne smiješ zaboravit da si zakačen, jer ako hoćeš spustit nogu da bi se odgurnuo od poda... :greensmile To ti vremenom uđe u naviku i kako kaže jedan frend: i na flatu se počinješ otkačivat. :lol3 Na mojim pedalama se može regulirat snaga otkačivanja. Još uvijek ih držim na najslabije, tako da se pedala praktički sama otkači.

U gradu gdje je non stop kreni- stani vožnja, isto nije problem, uz jednu jako bitnu stavku: na semaforu ne smiješ zaboravit da si zakačen. :lol3 Ali kao što sam već rekao, to vremenom prijeđe u automatizam.

Uglavnom: žao mi je da nisam ranije prešao na SPD i nema šanse da bih se više vratio na flat pedale.
8
Trsat
9
Fiume - molo. Davno davno
10
Prije Arborija i Nordija
 Str: [1] 2 3 ... 10