Autor Tema: Logitech MX Master  (Posjeta: 1571 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Magnum

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Datum registracije: Svi 2013
  • Postova: 5.163
  • What do you see in the dark, when the demons come?
    • Magnum's place
Logitech MX Master
« : 24.02.2016., 00:46:39 »
Ha...

Otišla mi lijeva tipka na mišu. Na svu sreću, Logitech daje 3 godine garancije na uređaj te sam sukladno tome po 4. puta zamijenio mousa. :-)

Naravno, najveći problem mi predstavlja činjenica da se te stvari toliko brzo mijenjaju tako da više nema tih uređaja već uvijek u zamjenu (nitko to ne popravlja) dobijem neki uređaj novijeg datuma i veće cijene...

Danas sam došao u Links, gdje i kupujem informatičku opremu i uređaje. U zamjenu za moj Logitech Performance MX davali su mi MX Anywhere 2. Na moju veliku žalost, dotični mišonja je premali za moju ruku te sam uredno nadoplatio razliku i uzeo ovo čudovište. (MX Anywhere 2 je 600kn, a MX Master je 740 kn)...

Uglavnom, samo što ne kuha sarmu. Ostalo je tu. Za razliku od starog MX-a u kome je dolazila "vrećica" s kabelom i USB punjačem, ovdje dobijete samo kabel, no nebitno je, USB portova ionako ima svugdje.

Specifičnost ove pantigane je u tome da može raditi s 3 (TRI!!!) kompjutera odjednom, na njegovom dnu postoji tipka kojom se prebacuje između ta 3 uređaja, kako biste koristili npr. kao ja, isti štakor za kućni komp i laptop...

Dodatna fora je što koristi Logitech Unifying Receiver te ujedno i Bluetooth konekciju, što vam već koristi npr. laptop. Odlična stvar.

Također, Darkfield Laser senzor s kojim možete koristiti ovog miša na apsolutno svim površinama uključujući prozirno staklo daleko pomaže pri korištenju (npr. u dnevnom boravku na staklenom stoliću, heheh) na udaljenosti od 10 metara (isprobano na 4 metra i radi super. meni je to dobro tako da mogu, dok mi je komp spojen na TV,a u biti stalno je spojen,  kontrolirati sve iz dalje pozicije, npr. kauča ;-).

Uz nominalnih 100dpi-a (u rasponu od 400-1600 sa skokovima po 200DPI), radi odlično i glatko te uz punjivu Li-Po (500 mAh)  bateriju koja traje 40 dana (to ćemo tek vidjeti, no ja ionako nisam "normalan" korisnik) nema problema poradi čestog punjenja. Kažu i da mu treba par minuta punjenja za cijeli dan rada... Ono, isprazni se, odeš popit vode i na WC te kad se vratiš možeš nastaviti normalno raditi. Cool.

Da sad ne filozofiram previše, miš je fenomenalan. Naviknuo sam se na Logitechove vrhunske bezreponje, ali tako dobro leži u ruci.... U koliko netko inače uzima ovu vrstu i cjenovni razred uređaja, toplo preporučam.

http://www.logitech.com/en-us/product/mx-master

Objasniš li nešto tako jasno da nitko ne može pogrešno razumjeti, netko će ipak krivo shvatiti.