Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home4/croinfo1/public_html/templates/shape5_vertex/vertex/responsive/responsive_mobile_sidebar.php on line 8
Login
Register

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home4/croinfo1/public_html/templates/shape5_vertex/vertex/responsive/responsive_mobile_menu.php on line 278

Home

Vijesti iz regije

Hrvatska

Svijet

Zanimljivosti

Razno

Sport

Ekspedicije i istraživanja regije

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

U nedjelju 16.03.2014. posjetio sam s ekipom stazu kroz Velu Dragu ili kako je neki još zovu i Vranjska draga.
Lijep sunčan dan, kao stvoren za ovakav poduhvat, osim nas izmamio je i brojne penjače po čemu je i Vela Draga poznata, a evo i početne ploče na ulazu u poučnu stazu:

 

 

 

 

Nažalost, zbog podmukle izdaje fotoaparata slike su slikane mobitelom, no ipak se nadam da će vam dočarati ljepotu tog dijela Istre.

 

Gdje se nalazi Vela Draga?
Za one koji ne znaju najlakše ću reći da se taj dio vidi kad se izađe iz dužeg dijela tunela Učka , prije ulaska u onaj manji dio, lijevo pogledajte u onu provaliju, to je to. Kad izađete iz tunela skrenite na izlaz s Ipsilona i lijevo dolje je parkiralište, odmah iza počinje poučna staza koju posjetitelji produže malo uz željeznički tunel.

 

 

Od tuda počinje naglo spuštanje u drugi svijet, svijet kao iz bajke, tu je snimljen i jedan nastavak Winetua, doista sve je kao kulisa za film.

 

Ostatak reportaže pogledajte na našem forumu na linku

Šetnja Vele draga

 

(Udruga 051 team)