Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home4/croinfo1/public_html/templates/shape5_vertex/vertex/responsive/responsive_mobile_sidebar.php on line 8
Login
Register

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home4/croinfo1/public_html/templates/shape5_vertex/vertex/responsive/responsive_mobile_menu.php on line 278

Home

Vijesti iz regije

Hrvatska

Svijet

Zanimljivosti

Razno

Sport

Ekspedicije i istraživanja regije

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Željeznička postaja Permani nalazi se pedesetak metara od Doma Permani, i kao i mnoge postaje na našim prugama, sada je samo lijepo sjećanje, jer se objekat više ne koristi u prvobitne svrhe - ostao je samo naziv mjesta na zidu kolodvorske zgrade.

 

Krenimo od Doma Permani, gdje se nekad doobro jelo baš. Mjesto sa čuvenom Esterom već je duže vremena zatvoreno, a ovaj šator ispred večeras je ugostio izbor najpusne divojke! 

 

 

Prolazim kraj Doma i idem prema prugi, spuštam se niz pokos i silazim dolje - do tunela nad kojim cesta za Trst i Ljubljanu - nekad glavna, sada stara, nakon izgradnje autoceste do Rupe - prelazi prugu. Par fotki odatle:

 

 

 

 

 

 

 

Pogled na gornjoj slici prema Jurdanima

 

 

 

Nešto iz mog područja interesa - sa svake strane ovog viadukta na potpornim zidovima izvedena su po 4 oslabljenja - rupe koja su kasnije zazidana ciglom. Ovo je napravljeno smišljeno, kao i npr. na ulazu u tunel Brajdica sa strane postaje Sušak - Pećine, da bi se u slučaju rata tu postavio eksploziv i dignuo u zrak prolaz neprijatelju. Zazidano je, ali cigla se vrlo lako razbije i izbaci van, ostavljajući rupe za eksploziv slobodne.

 

 

 

Idemo prema sjeveru, Šapjanama. Malo hoda prugom i eto kolodvora Permani. Danas očito neko živi u njemu, a vlakovi vjerojatno već dugo ovdje nisu stali. Pa tako ni ova lokomotiva koja je upravo naišla iz pravca Šapjana prema Jurdanima.

 

 

 

2 062 036. 

 

A ako malo bolje pogledate, majstor strojovođa dignuo noge na prozor i voza tako. Bravo! Ispratimo lokomotivu u tunelu da vidite koliko blizu je stanica, a i gore vidite nekada vrlo prometnu i važnu cestu s talijanskim dizajnom odbojnika - betonski stubovi sa metalnim cijevima između, od kojih većinom danas nije ostalo ništa, samo stubovi i dalje stoje..

 

 

 

Vratimo se mi našoj željezničkoj stanici, postaji, kolodvoru - ne znam kako bih je nazvao. Jer nije ništa od toga. 

 

 

 

Cvijeće na prozorćiću odaje naseljenost objekta. Makar onog nekada službenog dijela, lijevi dio gdje je bila čekaonica je zaključan i nekorišten, osim možda kao priručno skladište stanara.

 

 

 

 

Pogled na stanicu, u prvom planu putnički prostori, i naravno dva zaključana WCa.

 

 

 

Pogled na stanicu sa puteljka kojim se nekada s ceste stizalo do stanice, sada presječenog limenom kutijom za kablove ... 

 

 

 

Nešto talijansko iz doba prije 1945., firma S.I.R.T.I. MILANO, gore piše F S 10, što je to ne znam, pada mi na pamet možda neki telefon?? Ako netko zna, neka javi!

 

 

 

Groplan ...

 

 

 

... i pozadina. Snimite zanimljiv sistem očuvanja konstrukcije od oborina.  

 

 

 

Završavamo ovaj kratki putopis sa mnogima nepoznate stanice Permani lijepom starom šternom uz kolodvorsku zgradu.

 

 

 

Uskoro slijede ostali putopisi sa željeznice. Do čitanja!

(croinfo.net railroad team)